De unde au apărut taxele suplimentare în factura de plată pentru energia electrică

De două luni, consumatorii de energie electrică primesc factura de plată cu două taxe incluse: costul serviciului de transport și costul serviciului de distribuție. Nedumeriți, cetățenii se întreabă de unde au apărut aceste taxe.
Contactat telefonic, Ilie Ciocanu, manager Biroul Comercial al S.A. ”FEE-Nord”, a declarat că aceste taxe erau incluse și anterior, doar că consumatorii nu le-au văzut pentru că nu erau incluse în factură.
”Acum, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ne-a obligat că prin factura de plată să includem cheltuielile care intră în tarif pentru consumatorii de energie electrică”, a subliniat dânsul.
Iar calculul prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice de către S.A. „FEE Nord”, cu includerea suplimentelor tarifare, a fost pusă în aplicare din 1 august 2019.
”Calculul tarifelor de distribuție a energiei electrice și a prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice, se diferențiază pe nivelele de tensiune, prestate de catre S.A. ,,RED Nord” și S.A. ,,FEE Nord”, deaceea și se aplică suplimentul tarifar. Furnizorul care ne oferă serviciul, are un anumit tarif, iar ca să ajungă la consumatorul final, acesta merge prin două linii de nivel diferit de tensiuni înalte”, a mai adăugat Ilie Ciocanu.
Potrivit lui, aceste două servicii incluse diferă de la un consumator la altul în dependență de nivelul de tensiune, dar și consumul energiei electrică. ”Este o formulă specială după care se calculează aceste tarife”, a conchis Managerul Biroului Comercial al S.A. ”FEE Nord”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *