VIDEO / Tinerii ungheneni propun și tot ei participă

Crucea Roșie Ungheni a dat startul unui nou proiect ”Tinerii propun, tinerii partcipă”. Luni, 21 octombrie, câțiva elevi de la Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni, au mers în parcul central al orașului și au dansat.

Prin flash-mob-ul pe care l-au organizat, ei atras atenția trecătorilor asupra principiilor Crucii Roșii Internaționale și Semilună Roșie: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate, universalitate.
”Misiunea noastră este de a informa oamenii cum să reacționeze în diferite situații, cum să se comporte cu cei din jur, să știe cum să ofere o mână de ajutor în caz de necesitate”, a spus Laurenția Costache, elevă la Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni, dar și voluntară a Crucii Roșii Ungheni.
La rândul ei, Elena Gavrișov, președinta Crucii Roșii Unghei, le-a vorbit celor prezenți despre proiect, despre activitățile pe care urmează să fie organizate pe o perioadă de doi ani, atât cât va dura proiectul. ”Proiectul include o sesiune de informare a tinerilor despre rolul lor în societate. Deasemenea, vom identifica problemele societății, vom colecta fondurile care, sunt extrem de necesare și utile pentru cei mai triști decât noi”, ne-a comunicat dânsa, făcând totodată un apel către populație, de a se implica activ în nevoile și problemele societății.
Iar cei care o vor ajuta în implementarea proiectului sunt voluntarii.
”Încerc să trezesc acest interes elevilor mei de a desfășura din propria inițiativă activități de binefacere în folosul altora, fără a primi ceva în schimb”, a declarat și Veronica Rotari, profesoara acestor elevi.
Potrivit Elenei Gavrișov, costul total al proiectului este de 7200 lei, dintre care 3600 este contribuția Crucii Roșii din Norvegia, restul fiind contribuția agenților economici din Ungheni. Proiectul ”Tinerii propun, tinerii participă” va avea o perioadă de implementare de doi, timp în care se preconizează și un schimb de experiență între voluntarii ungheneni și cei norvegieni.
Irina Ostaci 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *