Sfatul unui profesor din raionul Ungheni: ”Cu mintea voi să votați,/ Ca în bară să nu dați./ Cum alegi, așa va fi/ Viața ta cea zi cu zi”

Vasile Jantuan. Foto: facebook.com

Vasile Jantuan. Foto: facebook.com

”Orice sat își merită primarul său, după înțelepciunea sa, după logica sa, după aspirațiile sale”, a postat de pagina sa de facebook profesorul Vasile Jantuan, care a fost cândva și primar de Măcărești.
Dânsul s-a adresat satului natal ”să nu mai stea în în ignoranță, balegă și întuneric”. E, de fapt, un mesaj pentru toate satele din Republica Moldova.
”Deșteaptă-țe și fii în rând cu lumea civilizată. Nu mai crede promisiunilor goale. Fii înțelept și vei scăpa de situația în care te bălăcești”, este mesajul profesorului.
Cu această ocazie, Vasile Jantuan a așternut pe hârtie și următoarele versuri:
”Eh, Măcărești, Măcărești,/ Iarăși scump ai să plătești./ Ce-ai ales, vei merita/ Și mai mult nu te  ofta./ Mai mult…nu te tângui,/ Căci soarta așa-ți va fi:/ Primarul ales acum,/ Te va duce pe-al lui drum./ De vreți apă și asfalt,/ N-alegeți primar ratat./ Prosperare dacă vreți,/ Om onest să alegeți./ Cu mintea voi să votați,/ Ca în bară să nu dați./ Cum alegi, așa va fi/ Viața ta cea zi cu zi”.
Caricatură: Alex Dimitrov

Mesajul său
este însoțit de o caricatură la temă
a lui Alex Dimitrov.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *