Raionul Ungheni, alături de Cahul, vor primi zece milioane de euro. Pentru ce se vor oferi banii

Peste 10 milioane de euro, mai exact 10,7 milioane, vor veni în raioanele Ungheni și Cahul pentru implementarea unor proiecte de combatere a violenței față de femei și copii, dar și pentru promovarea egalității de gen.
Proiectul de lege cu privire la acordul de finanțare între Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru acordul de asociere Moldova-UE” a primit deja aviz pozitiv din partea Comisiei parlamentare Economie, buget și finanțe.
Astfe, ar urma să vină 9,25 milioane de euro din partea Uniunii Europene, 250 mii euro – din partea ONU FMEI, iar 1,2 milioane de euro vor fi contribuția Republicii Moldova pentru a participa la programele UE. De notat că 50% din aportul Republicii Moldova vor fi rambursate ulterior.
Potrivit proiectului de lege vor avea loc un șir de acțiuni menite să promoveze egalitatea de gen și să combaterea violenței față de femei și copii. Proiectul va avea un termen de 60 de luni cu o perioadă suplimentară de doi ani pentru finalizarea acestuia.
Banii vor fi utilizați pentru instruirea aleșilor la nivel local, asistenții sociali și lucrătorii medicali.
În cadrul programului, se vor întreprinde măsuri de integrare în societate a victimelor violenței.Vor fi organizate și lecții tematice în școli.
Banii vor fi transferați în tranșe către ONG-uri specializate, care urmează să fie selectate.
Cele două raioane au fost selectate pentru că au experiență în implementarea programelor europene. Ulterior, acest program ar putea fi extins și pentru alte raioane ale Republicii Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *