Rachiul de casă (țuica) va avea un concurs al său. Când va fi organizat

Începând cu anul viitor, producătorii de rachiu de casă din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași vor avea șansa să participe la un concurs specializat, astfel având ocazia să cunoască și părerea unor profesioniști privind calitatea produsului lor.
Concursul va fi organizat de Camera de Comerț și Industrie.
”Vom organiza acest concurs, fiindcă oamenii noștri produc rachiu de casă. Vrem să-i orientăm să termine cu rachiul produs din zahăr și să-l producă doar din fructe. Avem și prune, și vișine, și zarzăre, iar rachiul din fructe e foarte gustos și de calitate”, a explicat Serghei Cladco, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie pentru EXPRESUL.
Potrivit dânsului, e timpul să promovăm și rachiul de casă, mai ales că există exemple frumoase în Europa.
”Și în România, și în Ungaria, și în Bulgaria deja au reușit să promoveze rachiul de casă, acesta fiind prezent până și în hoteluri luxoase. Este în comerț și se bucură de popularitate, fiind destul de solicitat”, a subliniat Serghei Cladco.
Despre organizarea unui concurs al rachiului de casă s-a discutat deja la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. S-a propus ca, inițial, astfel de concursuri să fie organizate în zona de nord, celebră pentru producerea rachiurilor de casă.
”Îl vom organiza și noi”, a făcut o precizare Serghei Cladco, după care a continuat: ”Neapărat vom organiza un astfel de concurs, la nivel regional, începând cu anul viitor. Eu cred că e posibil, fiindcă sunt foarte multe gospodării unde se produce rachiu de casă, iar multă lume se mândrește cu faptul că are un rachiu gustos, aromat și de calitate”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *