O fotografie cât 100 de cuvinte. Casa prin care au trecut câteva generații

Foto: facebook.com/Olga Eni

Foto: facebook.com/Olga Eni

”O fotografie de epocă! E cea mai veche casă din Măgurele, care s-a păstrat intact”.
Astfel a calificat Ion Popa-Pădure, inginer-constructor, autorul monografiei ”Satul Măgurele de pe Valea Culișoarei”, fotografia pe care a postat-o pe pagina sa de facebook Olga Eni, originară din satul Măgurele.
”În această casă tradițională se întrunesc câteva generații, muncite și trecute prin două războaie mondiale și prin comunism”, a explicat Olga.
Amintirile ei sunt dintre cele mai frumoase: ”De pe prispa acestei case bătrânesti am zburat în lume. De pe această prispă, a casei bunelului cel mic, așa cum obișnuiam să îl numim pe străbunicul nostru, Leon, am văzut lumea cu ochi inocenți. Văd și acum cele mai frumoase roade ale toamnei, cele mai mari mulțumiri înălțate către Dumnezeu, tot aici le-am auzit și de la înaintașii bunelului, Alexandru și Maria, bunicii mei”, după care a concluzionat: ”În tot acest timp, credința în Dumnezeu și dragostea față de pământ și patrie nu s-au spulberat, acești strămoși încă mai păzesc aceste locuri și sunt absolut convinsă că se roagă pentru urmașii lor să fie întăriți și vrednici să le stapânească”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *