În luna septembrie toate drumurile au dus spre bibliotecă

Biblioteca Publică Raională ”Grigore Vieru” din Călărași a avut un septembrie plin cu de toate.
”Luna septembrie este o lună de foc pentru toți, fiindcă este început de an școlar și sunt multe de făcut, dar mă bucur că acest fapt nu ne-a încurcat să desfășurăm o campanie amplă, în care am promovat la scară largă cultura lecturii”, a spus Galina Agafița, directoarea bibliotecii, după care a precizat: ”Nu ne oprim nicidecum aici, programul va continua, iar ușile bibliotecii sunt mereu deschise pentru iubitorii de lectură”.
Potrivit dânsei, pe durata campaniei s-au desfășurat diverse activități interesante: ”Ora lecturii”, ”Karaoke la bibliotecă”, ”Gentuța cu surprize”, ”Ora sănătății”, ”Folclorul și portul popular – valori inestimabile ale neamului”, ”Poezii din cerul toamnei”, ”Clubul intelectual”, ”Să citim și să dansăm”.
Au avut loc și două întâlniri de suflet cu scriitorul Nicolae Popa, originar din raionul Călărași, și călărășeanul Mihai Doloton. Totodată, cei mai norocoși au avut ocazia să viziteze Bibliobus-ul (biblioteca pe roți), care a venit de la Chișinău și a staționat la Călărași pentru câteva ore.
Acțiunile desfășurate s-au înscris în perfect în Programului Național ”Lectura Central”, care se află la ediția a doua.
Cei care au trecut pragul instituției în septembrie au putut nu doar să citească, ci să ia învățăminte despre unele aspecte ale sănătății, să facă sport, să navigheze pe internet, să danseze, să poarte discuții și să se simtă bine.
”Curiozitatea din ochii copiilor, felul cum țin o carte bună în mână, modul de a o răsfoi cu multă atenție, mă fac să mi se umple inima de bucurie. I-aș strânge în brațe în acele momente”, afăcut o remarcă la final ugat Galina Agafița.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *