Guvernul: Mai întâi condiții civilizate pentru pasageri și apoi ajustarea tarifelor

Guvernul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.
Într-un comunicat de presă, Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse astăzi, 9 octombrie, blocând astfel circulația cetățenilor, motivând greva prin refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale.
Potrivit Executivului, conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bani până la 92 de bani per km, fără ca să ia în calcul impactul negativ asupra cetățenilor.
Guvernul menționează că actualmente se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate asociațiile patronale de profil. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de oferire a serviciilor rutiere din Moldova.
Pe 9 octombrie, începând cu ora 10.00, circa 600 de curse de transport interurban, ceea ce constiutie 15% din toate cursele, au fost suspendate pentru 4 ore, până la 14.00. Transportatorii solicită majorarea tarifului.
Sursa: IPN


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

10 Comments

  • A venit timpul sa facem greva shi noi, calatorii …! Toti , cei ce ne ofera servicii diferite se gindesc cum sa ne mai mareasca preturile !? Dar cine poarte raspundere de sanatatea shi vetile noastre ,caci ieshind din casa nu mai sintem siguri ca ne intoarcem bine !? E strigator la cer …Atitea accidente zilnic !!! O singura zi sa facem greva si noi calatorii , avem tot dreptul !!! Ce raspuns ne dati , domnilor transportatori !???

    Reply
  • O sa inceapa sa apara bani din fonduri europene si problema cu transportul o sa se rezolve da cei care fac greva o sa fie nevoiti sa puna busurile la murat.

    Reply
    • Marian Marian apoi da sa mai aduca shi noua guvernare vo citiva suti di unitati sa se mai imbogateasca oleaca,voi chiar nu vedeti ca unicii bani veniti prin fiscala in tara se fac pe spatele shoferilor????

      Reply
  • Fiecare lukrator di tara ar trebui sashi ceara salariile mai mari decit sint da nu sa zica ca preturile is mari,hai shiom fi serioshi,cit costa la moment un litru de motorina,sau o pereche de roti noi????,vati dat intrebarea vo data,nui asha de eftin de intretinut o unitate de transport.

    Reply
  • De ce tac feroviarii? Declarând,că dispun de trenuri renovate, însă transportul de persoane suportă pierderi mari,din cauza numărului scăzut de pasageri.. propuneți, luptați – va , oameni buni, dovediți , că mai avem nevoie de astfel de transport,că el are dreptul la viață..vor dispare și bocetele cfm-iștilor,că nu li se plătește leafa la timp,iar transportatorii auto ……să protesteze…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *