FOTO. O lecție de la copiii ungheneni

Zeci de copii de la Grădinița nr. 9 ”Steluța” din Ungheni, îmbrăcați în veste albe cu însemnele Crucii Roșii, îndrumați de educatoarea Aliona Grușca, au demonstrat că știu multe lucruri despre dezastre și cum trebuie să acționeze în caz de situații de urgență.


Și-au demonstrat cunoștințele în fața unui public select, format din reprezentanți ai Crucii Roșii din Norvegia și Republica Moldova, în fața reprezentanților Direcției Situații excepționale Ungheni și a numeroși angajați ai grădiniței.



Au vorbit despre soare și apă, despre vânt și pământ, au menționat tot ce e bun, dar și ce dezastre pot provoca acestea.




Împreună, au descoperit ce trebuie să conțină o trusă de prim ajutor, care sunt lucrurile cele mai importante și necesare în caz de situații de urgență, cum să acționeze, dacă pământul aduce un cutremur.


La final, s-au ales cu dulciuri și noi cunoștințe, care le vor fi de un real folos în viață. Educatorii s-au ales cu o experiență inedită.
”Să știți că nu e simplu să-i înveți pe copii asemenea lucruri. E o muncă enormă și mă bucur că educatorii noștri o fac cu dedicație. Mi-aș dori ca acest lucru să-l înțeleagă mult mai multă lume”, a făcut o remarcă directoarea gădiniței, Lucia Gavriliuc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *