Crește numărul de accidente rutiere la Ungheni. Ce zice poliția

În primele opt luni ale anului 2019, în raionul Ungheni s-a constatat o creștere a accidentelor rutiere și a numărului de victime ca urmare a acestora.
Astfel, în această perioadă au fost înregistrate 30 de  accidente rutiere, soldate cu 4 decese și 29 de persoane traumatizate. Pe aceste cazuri au fost întocmite procese penale. Au mai fost înregistrate 190 de accidente minore, fiind întocmite procese contravenționale. Despre aceasta a comunicat Ruslan Grecu, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Ungheni.
Potrivit dânsului, principalele cauze care au dus la comiterea accidentelor rutiere în Ungheni au fost: depășirea limitei de viteză, viteza neadecvată vizibilității, condițiilor sau situației rutiere,  necuplarea centurii de siguranță sau încălcarea regulilor de circulație rutieră de către pietoni. ”Bucură faptul că, în ultimul timp, avem o diminuare a accidentelor comise de persoane aflate în stare de ebrietate și asta se datorează măsurilor de informare pe care le efectuăm”, a punctat Ruslan Grecu.
Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni vin cu câteva sfaturi, respectarea cărora, zic ei, ar diminua  numărul accidentelor rutiere și, implicit, al numărului de victime.
Este vorba de: respectarea limitei de deplasare a unităților de transport prin localități până la 50 km/oră, iar în afara acestora – 90 km/oră. Totodată, este necesar de a cupla centurile de siguranță; de a dota automobilele cu scaune pentru copii; de a renunța la folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii automobilului. ”Mai pe scurt, este necesar de a se respecta Regulamantul circulației rutiere”, a precizat Ruslan Grecu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

    • Adriana Lupu drumul nu are nici o vina, inca bine ca sint asa drumuri fiindca ei merg pe drumuri rele cu 180km/ora, dar sa mai fie drumuri bune matinca or zbura, asa ca trebuie de respectat viteza, trebuie sa se respecteze soferii intre ei, trebuie sa stii limita ta personala pina la ce viteza tu poti controla masina , chind superi viteza personala foarte des se spune ca a perdut controlul masinii si sa izbit in copac ori sa dus inafara drumului

      Reply
    • Veronica Cornea Nu are nimic drumul trebue de Respectat cerintele codului RUTIER dar la noi toti is crutie vor sa se farzoneasca cu BMV si alte soiuri de masini care sunt puternice

      Reply
  • In ROMINIA inaintea trecerii de pietoniu este semn de reducerea a vitezii la 30 km ora la noi merg ca turbatii ciar si in orasi la trecere de pietoni trebue sa inarmam cu pietre

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *