Călărașiul se transformă, încetul – cu încetul, într-un oraș al sculpturilor. Au mai fost instalate două lucrări

Alte două sculpturi din piatră de Cosăuți, replici ale unor lucrări ale lui Dumitru Scvorțov-Russu,  înfrumusețează centrul orașului Călărași.
Este vorba de ”Tinerii” și ”Bătrânii”, ambele instalate în parcul din fața primăriei, de o parte și de alta a Băncii îndrăgostiților.

Astfel a fost finalizat un amplu proiect, din 6 sculpturi, copii ale sculptorului cu rădăcini călărășene, Dumitru Scvorțov-Russu.
Fiind întrebată de ce a fost ales anume acest loc pentru amplasarea lucrărilor respective, Ecaterina Melnic, primar interimar al orașului, a răspuns: ”De mai mulți ani, în scuarul orășenesc este amplasată Banca îndrăgostiților și, în acest context, administrația publică locală a decis amplasarea celor două sculpturi anume aici ca simbol al familiei durabile prin evoluția timpului de la ”Tinerii” spre ”Bătrânii”.
Reamintim că, în luna septembrie, la Călărași au fost inaugurate primele patru sculpturi realizate în cadrul aceleiași tabere de sculptură, în baza lucrărilor sculptorului Dumitru Scvorțov-Russu. Acestea se află în fața Consiliului raional, a Bibliotecii publice ”Grigore Vieru”, a Școlii de Arte ”George Enescu” și a Spitalului raional.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *