Tinerii Ambasadori Europeni au ajuns la Ungheni. De ce au ales Liceul ”Vasile Alecsandri”

În dimineața zilei de 24 septembrie, Tinerii Ambasadori Europeni au poposit la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, unde au fost întâmpinați de sute de elevi ai instituției.
”Sunteți foarte activi, realizați multe proiecte și sunteți foarte buni în ceea ce faceți”, le-au spus oaspeții din capitală, explicându-le astfel și motivul pentru care a fost ales anume Liceul ”Vasile Alecsandri” pentru această vizită. În plus, aici funcționează și unul dintre Eurocluburile active din Republica Moldova.
Întâlnirea respectivă face parte din Campania națională de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!”, lansată pe 19 septembrie la Chișinău.
Per total, sunt planificate zece vizite ale Tinerilor Ambasadori Europeni (TAE) în școlile din Republica Moldova. Instituțiile au fost selectate în urma consultării cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
„Această campanie este deosebit de importantă, în special, în contextul situației curente, când avem cu toții o fereastră de oportunitate pentru o reală schimbare. Elevii trebuie să învețe din experiențele tinerilor care au beneficiat deja de avantajele oferite de proiectele europene. Profesorii trebuie să cunoască și mai bine posibilitățile prin care pot avansa profesional și își pot ajuta elevii să capete încredere în forțele proprii și să se gândească la un viitor european pe care, împreună, îl putem construi aici, acasă”, a explicat, la festivitatea de lansare a Campaniei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.
„Este o inițiativă la care ținem foarte mult, pentru că tinerii sunt o prioritate-cheie pentru Uniunea Europeană în Republica Moldova”, a menționat, la rândul său, Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.
Elevii de la Liceul ”Vasile Alecsandri” au beneficiat, în acea zi, de noi informații utile, iar cei mai activi au participat și la un atelier, organizat în cadrul Euroclubului.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *