O proiecție specială a filmului „Călărași – un ținut la poarta raiului”, cu participanți de marcă

Pe 5 septembrie, ora 20.00, în curtea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău va fi organizată proiecția specială a filmului etnografic „Călărași – un ținut la poarta raiului”, în regia lui Dumitru Grosei.
NOTĂ:
Dumitru Grosei este unul din cei mai importanți reprezentanți ai filmului artistic independent din Republica Moldova. În prezent activează în calitate de președintele al Asociației Cineaștilor Independenți din Moldova „Alternative Cinema” (site-ul oficial alternative-cinema.com). Din anul 2015 este animatorul și organizatorul evenimentului „Zilele filmului românesc la Chișinău”, e un promotor al tinerilor artiști. A colaborat cu personalități importante în lumea filmului.
În ultimii ani, creațiile lui au fost selectate la zeci de festivaluri, bucurându-se de premii de prestigiu.
Filmul „Călărași – un ținut la poarta raiului” este produs în anul 2018 de „SYBIMOL MEDIA” (Moldova), fiind co-produs de Asociația Cineaștilor Independenți din Moldova „Alternative Cinema” și Hi-Fi Production (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași.
Proiecția de film va fi precedată de o discuție cu autorul filmului și echipa de creație. Printre invitații speciali se numără: Larisa TUREA, critic de teatru și film, scriitorul Dumitru CRUDU, jurnalista Valentina BUTNARU, etnografa Dorina ONICĂ, Tatiana POPA, directoarea Muzeului „Casa Părintească” din Palanca, raionul Călărași.
Evenimentul va continua cu un program folcloric prezentat de Ansamblul „Ștefan Vodă” și Formația folclorică „Renașterea” din orașul Călărași.
Doritorii se vor înscrie în prealabil, în funcție de numărul de locuri disponibile, la nr. telefon: 022 23 88 68, mob. 079 487 916 (Elena Cojocari). Intrarea liberă.
Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82, www.muzeu.md.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *