Mihai Doloton a fost primit, cu drepturi depline, în Uniunea Muzicienilor din Moldova

La doar 31 de ani, călărășeanul Mihai Doloton a devenit membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova.
Despre acest fapt dânsul a anuțat pe pagina sa de facebook pe 13 septembrie curent. ”Mulţumesc Consiliului Director pentru votul de încredere acordat”, a scris el scurt.
NOTĂ: Uniunea Muzicienilor din Moldova a fost fondată în anul 1974 și întrunește, la momentul de față, peste 400 de membri: interpreţi de muzică uşoară, de muzică populară, coregrafi, pedagogi muzicieni, meşteri de instrumente muzicale, dirijori de cor, de orchestră etc.
Mihai Doloton este inițiatorul și organizatorul Festivalului Național de interpretare instrumentală ”Marcel Budală”, care se desfășoară, an de an, la Călărași.
Tot el este autorul volumului ”Melodii populare pentru acordeon”, care va fi lansat în scurt timp.
Pe lângă muzică, este pasionat și de poezie – are editate două volume de versuri: ”Nopți Albe” și ”Frământări din morminte”. A organizat de asemenea Festivalul Național de Poezie ”Leonida Lari”, Concursul Național de Poezie „Dor de Bacovia”, Festivalul poeților uitați ”Dor de Coșbuc”.
Mihai Doloton a absolvit Colegiul Pedagogic ”Alexandru cel Bun” din Călărași, specialitatea ”Instruirea muzicală”, după care a studiat Geografia la Universitatea din Tiraspol cu sediul în Chișinău.
A lucrat profesor de educație muzicală la Liceul din Țibirica, la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași, a fost director adjunct la Gimnaziul din Căbăiești.
Mihai Doloton mai este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, al Uniuniii Internaționale a Oamenilor de Creație.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *