La Drujba a fost pusă piatra de temelie a unei viitoare biserici

După mai bine de 40 de ani de existență, locuitorii satului Drujba – puțini la număr, doar vreo 640 – au decis să-și construiască propria biserică.
În ultimii trei ani, aveau preotul lor paroh, Veacesal Budei, care a oficiat și continuă să oficieze serviciile divine într-un local improvizat.
Este vorba, de fapt, de o casă, care a fost donată bisericii de către familia Liuba și Ion Buruiană. Cei doi au decis să se stabilească în Italia.
Nu au vrut să-și lase de izbeliște casa pe care o aveau la Drujba, astfel că au hotărât să o doneze. Acum, zeci de localnici se îndreaptă spre acea casă, în speranța să-și găsească liniștea sufletească.
Pe 18 august, într-o atmosferă festivă, în prezența unui sobor numeros de preoți și a însuși Episcopului de Ungheni și Nisporeni, PS Petru, a fost pusă piatra de temelie a viitorului lăcaș sfânt, care va purta numele „Sf. Mc. Dimitrie”.
Tot atrunci a fost oficiată și Sfînta Liturghie – ”pe temelia viitoarei bisericii cu un altar frumos improvizat și împodobit cu toate cele necesare pentru oficierea Slujbei divine”, se precizează pe site-ul Eiscopiei de Ungheni și Nisporeni.
”Ideea de a construi o biserică la Drujba a apărut de mai mult timp. Dar abia acum, sub conducerea părintelui Veaceslav  Budei, a consilierilor bisericesti, consiliului local și cu sprijinul oamenilor, s-a reușit să fie pusă piatra de temelie a acestei biserici”, a explicat Elena Cebotaru, bibliotecară la Drujba.
Lăcașul sfânt va fi înălțat chiar în centrul satului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *