FOTO. Depozitul Societății ”Crucea Roșie” din Ungheni a fost vandalizat

În dimineața zilei de 16 septembrie, Elena Gavrișov, directoarea Crucii Roșii din Ungheni, a găsit depozitul din imediata apropiere a sediului organizației vandalizat.

Cineva a scos sticla de la un geam, plasând-o, însă, cu acuratețe alături. A spart o ușă, împrăștiind în jur vată, clame de tot felul, aruncând pe jos un săpun cu tot cu săpunieră. A lăsat înfipt în ușă un cuțit, pe care, ulterior, l-a ridicat poliția.
Nu a fost furat nimic din sediu și nici din depozit.
”Am fost la serviciu vineri, totul era în regulă. După zilele de odihnă, m-am trezit cu această situație. Vă spun sincer, mi-i frică deja să vin aici”, a spus Elena Gavrișov.
Sediul actual al Crucii Roșii, amplasat în centrul orașului Ungheni, i-a fost oferit în folosință Crucii Roșiii din Ungheni, pentru o perioadă de 99 de ani, în 2004. Este vorba de o aripă a fostei poște. Reparația a fost efectuată atunci cu sprijinul Crucii Roșii din Olanda. Mai apoi, a venit cu un ajutor financiar și Crucea Roșie din Franța, astfel că a fost posibilă și mobilarea sediului.
Ani la rândul, Crucea Roșie a orefit sute de prânzuri persoanelor defavorizate, ajutoare de sute de mii de lei familiilor cu mulți copii, sinistraților, persoanelor din categoria de risc. A organizat zeci de traininguri, mase rotunde, unde s-a discutat despre pregătirea în caz de dezastre, despre violența domestică, SIDA etc.
În aceeași clădire cu Crucea Roșie își avea sediul și o filială a Centrului de Poștă Ungheni. Fusese făcută o reparație foarte bună, astfel că angajații de aici avea condiții bune pentru activitate.
Întâmplător sau ba, odată cu începerea construcției, alături, a sediului Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, filiala de poștă a fost transferată în sediul primăriei.
Atunci când reporterul ”Expresul” a încercat să afle motivele acestei transferări  subite, Parascovia Chirinciuc, șefa Centrului de Poștă Ungheni, s-a arătat deranjată de întrebare, menționând că sunt subiecte mai importante ce ar trebui abordate.
A fost transferat și sectorul de poliție nr. 7, care-și avea sediul în clădirea de alături, ce se află, la momentul de față, în paragină.
Elena Gavrișov susține că i s-a propus și ei să treacă într-un alt local. A refuzat, subliniid că are un contract de locațiune pe un termen de 99 de ani. În plus, nu poate lăsa baltă tot ce s-a investit în clădire.
După cele întâmplate la finalul săptămânii trecute, spune că își dorește să treacă în altă parte, într-un alt local, unde să-și poată continua activitatea în liniște și în siguranță deplină.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *