FOTO. Depozitul Societății ”Crucea Roșie” din Ungheni a fost vandalizat

În dimineața zilei de 16 septembrie, Elena Gavrișov, directoarea Crucii Roșii din Ungheni, a găsit depozitul din imediata apropiere a sediului organizației vandalizat.

Cineva a scos sticla de la un geam, plasând-o, însă, cu acuratețe alături. A spart o ușă, împrăștiind în jur vată, clame de tot felul, aruncând pe jos un săpun cu tot cu săpunieră. A lăsat înfipt în ușă un cuțit, pe care, ulterior, l-a ridicat poliția.
Nu a fost furat nimic din sediu și nici din depozit.
”Am fost la serviciu vineri, totul era în regulă. După zilele de odihnă, m-am trezit cu această situație. Vă spun sincer, mi-i frică deja să vin aici”, a spus Elena Gavrișov.
Sediul actual al Crucii Roșii, amplasat în centrul orașului Ungheni, i-a fost oferit în folosință Crucii Roșiii din Ungheni, pentru o perioadă de 99 de ani, în 2004. Este vorba de o aripă a fostei poște. Reparația a fost efectuată atunci cu sprijinul Crucii Roșii din Olanda. Mai apoi, a venit cu un ajutor financiar și Crucea Roșie din Franța, astfel că a fost posibilă și mobilarea sediului.
Ani la rândul, Crucea Roșie a orefit sute de prânzuri persoanelor defavorizate, ajutoare de sute de mii de lei familiilor cu mulți copii, sinistraților, persoanelor din categoria de risc. A organizat zeci de traininguri, mase rotunde, unde s-a discutat despre pregătirea în caz de dezastre, despre violența domestică, SIDA etc.
În aceeași clădire cu Crucea Roșie își avea sediul și o filială a Centrului de Poștă Ungheni. Fusese făcută o reparație foarte bună, astfel că angajații de aici avea condiții bune pentru activitate.
Întâmplător sau ba, odată cu începerea construcției, alături, a sediului Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, filiala de poștă a fost transferată în sediul primăriei.
Atunci când reporterul ”Expresul” a încercat să afle motivele acestei transferări  subite, Parascovia Chirinciuc, șefa Centrului de Poștă Ungheni, s-a arătat deranjată de întrebare, menționând că sunt subiecte mai importante ce ar trebui abordate.
A fost transferat și sectorul de poliție nr. 7, care-și avea sediul în clădirea de alături, ce se află, la momentul de față, în paragină.
Elena Gavrișov susține că i s-a propus și ei să treacă într-un alt local. A refuzat, subliniid că are un contract de locațiune pe un termen de 99 de ani. În plus, nu poate lăsa baltă tot ce s-a investit în clădire.
După cele întâmplate la finalul săptămânii trecute, spune că își dorește să treacă în altă parte, într-un alt local, unde să-și poată continua activitatea în liniște și în siguranță deplină.








 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *