Cupa ”Iacob Ciachir” la a doua ediție. Organizatorii promit un spectacol de zile mari

Eleganță, culoare, frumusețe – de toate vor avea parte cei ce vor veni, pe 21septembrie, la Școala de hipism din Ungheni. Aici se va desfășura ediția a doua a Cupei ”Iacob Ciachir”.
”Anul trecut, am avut peste 1000 de spectatori, iar anul acesta ne dorim să vină peste 2000”, a spus organizatorul competiției, Ion Poia, explicând și de ce: ”Impactul este foarte mare. Anul trecut, am făcut foarte multă lume fericită, dar și mulți oameni au rămas cu o tristețe, că nu au știut despre acest eveniment ”.
Se așteaptă participarea a peste 20 de concurenți din toată republica. Infrastructura existentă permite organizarea unui concurs de hipism după toate regulile.
Nici măcar Chișinăul nu are un astfel de teren de competiții.
Vor fi aduse tribune, ca oamenii să se simtă bine. Vor fi instalate toate echipamentele necesare pentru competiții, ca sportivii și caii lor să aibă condițiile optime pentru a arăta tot ce pot.
De notat că ultima competiție de hipism la Ungheni a avut loc în 1988. Iată că tinerii de la JCI au decis să rernască tradiția și au organizat, în 2018, o nouă competiție, dedicată fondatorului fermei de cai din Ungheni, celui care a promovat și a susținut hipismul la Ungheni – Iacob Ciachir, conducător, pe vremuri, al unei dintre cele mai prospere gospodării agricole din Ungheni.
”Păcat că așa de repede s-a uitat de acest om, care a făcut foarte multe lucruri frumoase pentru Ungheni”, a subliniat Ion Poia, precizând că turneul respectiv de hipism are menirea să-l readucă în memoria unghenenilor și pe cel ce a fost Iacob Ciachir.
Pe 20 septembrie, începând cu ora 17.00, pe ungheneni îi așteaptă un spectacol de zile mari, cu cai de toată frumusețea, care vor defila pe străzile orașului.
A doua zi, pe 21 septembrie, începând cu ora 13.00, la ferma de cai din Ungheni va avea loc competiția propriu-zisă.
Sunt așteptați toți cei care își doresc o zi de neuitat, cu mult sport, cu emoții pozitive și bucurii.
https://www.facebook.com/jci.ungheni/videos/524954788256912/


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *