Ce zice Vladimir Susarenco, primar de Sadova, despre funcționalitatea unei primăriii la ziua de azi

Primarul de Sadova, Vladimir Susarenco
Primarul de Sadova, Vladimir Susarenco

După un mandat de primar în Sadova Călărașilor și alte două de viceprimar al orașului Călărași, Vladimir Susarenco știe de ce are nevoie o primărie pentru a funcționa eficient și a obține rezultate frumoase.
”Am spus nu numai o dată că în primărie trebuie să existe specialiști în scrierea de proiecte. Dacă nu e posibil, ar trebui să fie un specialist sau un grup de specialiști pentru câteva primării.  Totodată, e nevoie și de un jurist, pentru că, vrei nu vrei, ne confruntăm cu obstacole deordin juridic”, a explicat dânsul într-un interviu pentru ziarul EXPRESUL.
La momentul de față, într-o primărie precum este cea din Sadova, lucrează doar un contabil-șef, secretar, perceptor fiscal și inginer cadastral. De restul trebuie să se ocupe primarul.
Fiind unul dintre puținii primari independenți, care a rezistat pe parcursul întregului mandat, Vladimir Susarenco susține sus și tare că politizarea ar trebui să se facă doar în campania electorală, iar alocarea de finanțe din bugetul de stat să nu depindă de culoarea politică. ”Când va dispărea acest lucru, primarilor le va fi mult mai ușor să lucreze”, a subliniat dânsul.
Chiar dacă a fost independent, a reușit să realizeze 26 de obiective, susține primarul, fiind amenajate stadioane, un parc, o cișmea, drumuri. E pe Cale de a fi finalizată reparația grădiniței din sat.
În anul 2020, satul Sadova împlinește 600 de ani de la prima atestare documentară. Vladimir Susarenco își dorește, cu această ocazie, reparația casei de cultură din sat, deschiderea muzeului satului, realizarea unui proiect al unei intrări frumoase în sat.
De aceea, zice, va încerca să obțină un nou mandat de primar. Dânsul deja a fost înregistrat la Comisia Electorală. Tot în calitate de candidat independent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *