SONDAJ | Străinii care vin în Moldova cheltuie mai mult decât moldovenii care vin acasă

Turiștii străini care vin în Republica Moldova cheltuie peste 23 de mii de lei în timpul vizitei, iar moldovenii din diasporă, când revin acasă – ceva  mai mult de 16 mii de lei.
Datele se conțin într-un sondaj efectuat la frontieră, la ieșirea din Republica Moldova de către Asociația Națională pentru Turism Receptor și prezentat astăzi, transmite IPN.
Perioada de ședere a străinilor este de cel mult 2 săptămâni, iar a moldovenilor de aproape o lună.
Cheltuielile suportate sunt în mare parte pentru zbor, cazare, alimentație și transport.
Pe o scară de la 1 la 5 puncte, așteptările turiștilor străini au fost acoperite la nivel de 4,1 puncte, iar a moldovenilor – 3,6 puncte. Atât moldovenii, cât și străinii au apreciat bucatele moldovenești, ospitalitatea localnicilor, vinurile, natura și peisajele.
64% dintre turiștii străini s-au arătat predispuși să recomande prietenilor și rudelor să viziteze Republica Moldova. În cazul moldovenilor plecați proporția este de 61%.
Dumitru Slonovschi, autorul studiului, afirmă că diaspora devine un segment important pentru turismul moldovenesc, influențează asupra deciziei turiștilor de a vizita Moldova.
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 812 cetățeni străini și 213 moldoveni din diasporă, în perioada 10 octombrie-15 noiembrie 2018.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *