Locul patru pentru atleții moldoveni la Campionatul European pe echipe. Cum a evoluat ungheneanca Ecatrina Cernat

Ecaterina Cernat pe stadionul de la Skopje

Lotul de atletism al Republicii Moldova s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European pe echipe, liga a III-a, care s-a desfășurat la Skopje, fiind întrecut de Serbia, Islanda și Bosnia-Herțegovina.
Locul I pentru Moldova a fost ocupat de Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Zalina Petrivskaia (aruncarea ciocanului), Dimitriana Surdu (aruncarea greutății), Nicolai Gorbușco (3000 de metri obstacole) și Iuliana Dabija (triplu salt).
Maratonista Lilia Fisikovici s-a clasat pe locul II atât la 3000 de metri, cât și la 5000. Tot pe treapta a doua a podiumului au mai urcat Ștefan Mura (aruncarea discului) și Iana Garaeva (400 m garduri).
Locul 3 a fost ocupat de Vadim Doscalov (săritură în lungime), Maxim Răileanu (5000 m), Dimitriana Surdu (aruncarea discului), Alexandr Crușelnițchii (110 m/garduri), Denis Doscalov (triplu salt, ștafeta masculină 4x400m și ștafeta masculină 4x100m).

Ecaterina Cernat pe stadionul de la Skopje

Ungheneanca Ecaterina Cernat, membră a lotului național, discipola antrenorului Mihai Grosu, s-a clasat pe locul 7 la 800 m.
”Scopje, cumpetiție internațională, 800m, timp 2.23, o căldură insuportabilă – 39 grade”, a scris atleta pe pagina sa de facebook după întrecerea propriu-zisă.
”Sunt mulțumit de prestația Ecaterinei. Deși condițiile în care a alergat, pe o căldură foarte mare, nu au fost dintre cele mai bune, ea a reușit să obțină, la această distanță, un record personal. A alergat mai bine ca oricând și pentru asta merită apreciere”, a spus Mihai  Grosu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *