Au fost desemnate cele mai bune practici din Călărași. Ce a atras atenția experților
Grupul Coordonator al Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova a desemnat cele mai bune practici din republică.
Sunt 41 la număr, din 30 de localități.
Dintre acestea, trei sunt din raionul Călărași.
1. Festivalul ”La Hramul căruțașilor” din Bravicea
Pe 21 iulie a.c., s-a desfășurat cea de a treia ediție a acestui eveniment, care a atras atenția și experților chișinăueni. Inițiativa aparține primăriei Bravicea.
2. ”Reamenajarea Aleii Clasicilor” în orașul Călărași
Acțiunea respectivă a fost posibilă, grație Proiectului regional ”Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova (raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.
3. Filmul etnografic ”Călărași – un ținut la poarta raiului”.
Documentarul ”Călărași – un ținut la poarta raiului” a fost produs în 2018 de Symbol Media, co-produs de Alternative Cinema și Hi-Fi Production, cu sprijinul Consiliului raional Călărași. La filmări au participat peste 300 de călărășeni. Filmul are la activ 4 premii internaționale.
Toate cele 3 bune practici au fost înscrise în secțiunea: Tradiții.
”După ce vor fi vizitate, toate comunitățile vor organiza ziua ușilor deschise, iar cele mai bune exemple de bună practică vor fi incluse într-o Antologie a bunelor practici și vor fi premiate în cadrul unei ceremonii festive, la finele anului 2019”, a explicat Ana – Maria Veverița, coordonatoare de program.
Anul trecut, Călărașiul s-a ales cu 3 premii în cadrul Galei bunelor practici:
– premiul I pentru cea mai energo-eficientă grădiniță din Moldova – ”DoReMicii”:
– premiul II pentru renovarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Călărași;
– premiul III pentru Festivalul viorii
Lasă un răspuns