Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță majorări de salarii și război corupției, inculturii medicilor

Ala Nemerenco, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a declarat război „indiferenței, aroganței, incompetenței, inculturii manifestate de unii colegi medici sau asistenți medicali în raport cu pacienții”. Mesajul respectiv a fost plasat, recent, pe pagina sa de facebook.
Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, dânsa a explicat ce are de gând să facă la modul practic.
”În primul rând, medicii trebuie contabilizați, și nu în sens financiar, ci să conștientizeze faptul că lumea stă cu ochii pe ei”, a spus ministra, subliniind, totodată, că trebuie să dispară ”această comunicare urâtă cu pacientul, să dispară aceste tutuieli, uneori chiar obrăznicia”.
”Indiferent de studiile și educația pe care le are pacientul, un lucrător medical trebuie să se comporte respectuos în raport cu acesta”, a concluzionat dânsa.
”Nu e normal ca între medic și pacient să existe conflicte, noi nu ne aflăm pe diferite baricade. Nu poți doborî boala în așa condiții”, a mai spus Ala Nemerenco.
”Acolo unde oamenii nu vor înțelege, vom găsi mecanismele respective, chiar și cu riscul de a pierde cadre”, a continuat dânsa.
În același interviu, Ala Nemerenco a anunțat că vor fi majorate salariile lucrătorilor medicali.
”Cred că o să avem în curând o surpriză pentru personal la acest subiect”, a spus dânsa, după care a precizat: ”Nu avem fonduri prea mari pentru a crește salariile peste noapte la nivelul celor din Germania sau măcar din România. Dar am găsit resurse și sper să bucurăm o mare categorie de personal medical (medici, asistenți medicali, alt personal) și să venim cu o creștere considerabilă, nu doar de 100-200 lei, însă nu deschid acum toate cărțile”.
Ministra a explicat că nu a făcut publică vestea până acum, fiindcă trebuia să identifice sursele, să se facă anumite calculi. ”Acum am respirat ușurată, căci e posibil”.
Interviul integral îl puteți citi AICI


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *