Flux majorat de călători la punctele de trecere a frontierei. Ce trebuie să faceți pentru a evita cozile

În fotografie: Aseară, la punctul de trecere a frontierei Leușeni

În fotografie: Aseară, la punctul de trecere a frontierei Leușeni

În seara zilei de 28 iulie, începând cu ora 18:30 și până la ora 23:30 a fost înregistrat un flux continuu și majorat atât de călători, cât și mijloace de transport în punctul de trecere Leușeni. Doar pe 28 iulie, aici s-a înregistrat un flux de 11100 de persoane.
Un flux mare de călători s-a înregistrat și la Cahul (7341), și la Giurgiulești-Galați (6006).
Se pare că o bună parte din cetățeni  pleacă la odihnă la mare fie în Bulgaria, Grecia sau altă destinație din Uniunea Europeană, iar alții revin, căci traficul intensiv a fost semnalat pe ambele sensuri de deplasare, intrare și ieșire din Republica Moldova.
Destul de aglomerate au fost și punctele de trecere a frontierei Tudora – 7 360 traversări persoane și Palanca – 7239. Pe aici drumul duce spre Marea neagră, în Ucraina.
Punctul de trecere Sculeni nu se regăsește printre cele mai aglomerate  în aceste zile.
Per total, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a fost de 86903 traversări, dintre care 49298 – pe sensul de intrare în Republica Moldova.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier,
Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
– pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *