Deficit de terenuri de joacă la Călărași. Cum reacționează autoritățile
Un grup de cetățeni din sectorul numit de călărășeni Karabliovka i-au solicitat Primăriei să le aloce un lot depământ pentru a amenaja un teren de joacă. Este a doua solicitare, prima fiind înregistrată în vara anului trecut.
”Am cerut un lucru simplu – să ni se dea un teren din apropierea Spitalului Raional, pe care ne asumăm să-l amenajăm cu sprijinul comunității și al unor organizații creștine. Nimic mai mult. Nu am cerut un teren pentru biserică, ci pentru comunitate”, a subliniat Dumitru Rusu, preoptul paroh al Bisericii ”Sf. Cuv. Parascheva” din acel sector, el și unul dintre liderii grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor,
”Dacă în centrul orașului se mai face câte ceva, atunci sectorul nostru este uitat în totalitate. Suntem marginalizați, neavând aici nici școală, nici grădiniță, iar copiii se joacă în mijlocul drumului”, a precizat dânsul.
Preotul s-a arătat indignat de faptul că subiectul respective nici nu a fost pus în discuție la vreo ședință a consiliului orășenesc.
”Ar fi putut să ne invite la o discuție, să ni se explice situația. Dacă terenul pe care l-am solicitat nu corespunde destinației, să ni se ofere o alternativă. Avem în sector o familie în care sunt educați 18 nepoți, sunt și familii cu 3-4 sau chiar 8 copii. E păcat să nu existe un loc de joacă amenajat”, afirmă parohul Dumitru Rusu.
”Terenul solicitat nu poate fi alocat, deoarece se află în preajma drumului național; fluxul de mașinii fiind mare, ar pune în pericol viața copiilor”, se arată în răspunsul expediat de primărie semnatarilor.
Fiind contactat telefonic, primarul Nicolae Melnic s-a arătat deranjat de faptul că se insistă asupra acestui subiect în condițiile în care, la momentul de față, se fac lucrări de nivelare a unui teren în pantă din preajma Spitalului Raional.
”Atunci când acesta va fi nivelat, nu vor exista probleme pentru a oferi copiilor din ”Karabliovka” șansa de a avea un spațiu de joacă. Vom încerca să găsim și sponsori, sau să identificăm alte soluții, astfel încât să amenajăm terenul conform cerințelor”, a spus primarul.
La ora actuală, în oraşul Călărași există doar 6 terenuri de joacă. Oficialii susțin că ar mai fi nevoie de 8. Costurile pentru reabilitarea unui teren de joacă sunt de circa 70 mii de lei, iar pentru construcție de la zero e nevoie de circa 300 mii.
3 Comments
Cu tot respectul, însă cartierul se numește Cărăbliu.
Corăbioara mai frumos ar suna.
Îmi pare rău că nici un consilier orășenesc nu a vrut să se ocupe de acest caz, indiferență totală, motive la primărie sunt 1001 , dar dacă cineva dintre consilieri se angaja să caute niște răspunsuri credcă era ceva mișcat. Toți caută să fie văzuți dar cînd trebuie să lucrezi fug ca dracu de tămîe.