A fost semnat contractul de reabilitare a drumului Pîrlița – Nisporeni. Cât va costa și când va fi gata drumul

Administrația de Stat a Drumurilor a semnat, pe 9 iulie, contractul pentru îmbunătățirea unui sector de drum local, amplasat în raioanele Ungheni și Nisporeni, care face conexiunea dintre mai multe localități, traversînd nemijlocit satele Milești și Bălănești.
În termeni oficiali, este vorba de ”Coridorul 13 în cadrul Contractului LRIP/W4/02: Drumul L390 Pîrliţa-Nisporeni, km 10+900 – km 23+400”.
Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit este de 12,5 kilometri și începe de la intersecția cu drumul național Chișinău-Ungheni, la Pîrlița.
Va fi aplicată îmbrăcăminte rutiere nouă, care va fi de două tipuri: din beton asfaltic așternut pe asfalt reciclat la rece şi din două straturi de asfalt așternute pe un strat de bază de piatră spartă de calcar, se arată în Nota informativă.
Vor fi amenajate intersecțiile, vor fi aplicate semne rutiere, dar și marcaj rutier, vor fi instalate parapete metalice, stâlpi de ghidare.
Pentru realizarea acestui proiect, Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar.
Lucrările, în valoare totală de 97 milioane 562 mii 417 lei, vor fi efectuate de către compania Rutador S.R.L., care a fost selectată în urma unei licitații, anunțate pe 15 martie 2019.
Din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, timpul planificat pentru finalizarea acestora este de 18 luni, plus 12 luni perioada de garanţie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *