Premieră la Dereneu. Aici s-a desfășurat un Festival al dansului popular

Premieră la Dereneu. Pe 26 mai, la Casa de cultură din localitate s-a desfășurat prima ediție a Festivalului de Dans Popular.
Festivalul a început cu un alai al colectivelor, de la primărie, condus de călăreți pe cai albi. Cu muzică și chiote au ajuns la casa de cultură, unde îi aștepta Elena Oaserele, primarul de Dereneu, pe care i-a invitat cu drag înăuntru.
Pe scenă au urcat colective artistice de dans popular și din raionul Călărași, dar și din Ungheni și Chișinău. ”Cu ani în urmă, la Dereneu se dansa frumos și întotdeauna eram printre primii”, povestește Elena Oaserele, primar de Dereneu.
Apropo, ideea îi aparține dânsei și anume acesta a și fost motivul pentru care și-a dorit să reînvie dansul popular în localitatea pe care o conduce. ”Avem în Dereneu și un maestru în arte, Petru Rutcovschi și ar fi păcat să nu readucem la viață această artă demult parcă lăsată într-o parte”, mai adaugă Elena Oaserele.
Scena casei de cultură a tremurat sub picioarele dansatorilor iar publicul prezent s-a bucurat de un buchet extraordinar de dansuri susținut de colectivele partcipante.
Iar primarul de Dereneu zice că își dorește o să facă din acest festival unul tradițional. ”A fost frumos”, a acentuat Elena Oaserele, după care a mai adăugat: ”Totul începe de la cultură iar orice festival este binevenit în orice localitate”.
Totodată, în acea zi a fost organizată și expoziție cu degustare de vinuri autohtone, la care localnicii au adus de acasă cel mai bun vin din beci. Expoziția a fost oganizată Nicolae Luca, directorul- fondator al Școlii de Sommelier din Moldova, originar din Dereneu. Și în timp ce maturii degustau vin, copiii se distrau la terenul de joacă amenajat de adiministrația publică locală anume pentru această ocazie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *