Pedagogii din Călărași și-au exprimat viziunea pentru școala lor în cadrul unui forum

La sfârșit de an școlar, pedagogii din întreg raionul Călărași au participat la prima ediție a Forumului cadrelor didactice și manageriale, cu genericul ”Viziunea mea pentru școala noastră”.
Forumul s-a desfășurat la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Sipoteni. ”Această instituție a beneficiat de un proiect de 25 milioane de lei care a presupus renovarea completă a infrastructurii de dotare modernă, în cadrul Proiectului de Reformă a Învățământului din Moldova, implementat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării”, ne spune Elena Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport Călărași motivul de ce a fost aleasă anume această localție pentru desfășurarea forumului, după care a mai adăugat: ”Condițiile aici sunt de ultima generație și era necesar ca pedagogii din raion să vadă și să cunoască ce posibilități au colegii de la Sipoteni, ca la necesitate să poată face și ei us de aceste echipamente și laboratoare”.
De fapt, startul pregătirii pentru forum a fost lansat încă în luna ianuarie. În tot acest timp, 55 de pedagogi au scris și au prezentat pentru discuție în actualul forum viziunea pentru școala călărășeană. ”Toate opiniile au fost analizate de către comitetul de organizare a forulumui, după care, în jurul acestor articole s-au format opt ateliere de discuție, ce țin de promovarea tehnologiilor infomaționale în educație, prmovarea calității în educație, formarea standartelor de scoală prietenoasă, de incluziune a copiilor, de rolul de educație și a cadrului didactic, de cultura educaționlă a instituției de învățământ”, a mai subliniat șefa Direcției Învățământ.
Totodată, Elena Gonța a prezentat viziunea de conturare a dezvoltării educației în raion.
Dânsa a atrasa atenția asupra activității continue a celor 57 instituții de educație existente în raionul Călărași care aplică sârguincios politica educațională a statului, asupra îmbunătățirii competențelor didactice și manageriale prin perfecționare continuă, dar și a implementării planurilor-cadru, model personalizat care pune în valoare atuurile școlii și corpului de elevi și profesori.
Președintele raionului Sergiu Artene, fiind și dânsul prezent la activitate, a asigurat corpul de manageri și profesori de susținere și implicare în rezolvarea problemelor unităților școlare.
Într-un final, a fost aprobată rezoluția Forumului Educațional, care a fost inspirată din activitatea productivă a celor peste 200 de participanți. ”Este o primă ediție forumului raional și o replică a formului național. Ne dorim ca și în următoarele ediții, cadrele didactice să-și expuna părerea cum să dezvolte sistemul de educație din raion, să nu fie numai o prerogativă a direcției, dar să ascultăm opinia celor care își doresc să participe”, a conchis Elena Gonța.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *