Ministrul Economiei şi Infrastructurii spune când va începe să fie livrat gazul prin conducta Ungheni-Chișinău

Imagine: adevarul.ro

Vadim Brinzan

Deși termenul stabilit anterior de dare în exploatare a conductei de gaz Ungheni-Chișinău era sfârșitul acestui an, noul ministru al economiei, Vadim Brînzan, spune că la sfârșitul lui 2019 conducta va fi gata în proporție de 90%.
Potrivit lui, primul gaz va fi livrat în luna februarie anul viitor. Declarațiile au fost făcute în platoul TVR Moldova, transmite IPN.
„Finanțarea a fost deblocată, proiectul este în desfășurare, sunt anumite piedici de origine birocratică, care pot fi rezolvate destul de rapid”, a declarat Vadim Brînzan.
Potrivit lui, au apărut mai multe probleme legate de terenurile pe unde trece conducta și piedici legate de calculul TVA, dar care pot fi rezolvate.
Ministrul a spus că proiectul se mișcă. Problema constă însă în faptul că trebuie să fie găsite soluții pentru a alimenta țara cu gaz în iarna care urmează, căci contractul încheiat cu Federația Rusă pentru livrarea gazelor expiră în luna decembrie.
„Nu cred că avem motive de îngrijorare, noi lucrăm asupra acestei probleme, căutăm soluții și soluțiile vor fi găsite și vor fi aplicate în practică”, a subliniat Vadim Brînzan. Potrivit lui, negocierile cu Rusia la acest subiect deja au început.
În ceea ce privește infrastructura, noul ministru al economiei spune că partenerii occidentali sunt deschiși să ofere sprijin pentru dezvoltarea acestui domeniu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *