L-a găsit ghemuit sub banchetă. Cum a dejucat o polițistă de frontieră intențiile unui tânăr moldovean

În fotografie: Cătălina Timofti

În fotografie: Cătălina Timofti

Numele ei e Cătălina Timofti. Este polițistă de frontieră la Punctul de trecere Sculeni, ea fiind absolventă a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni.
La cei 25 de ani ai săi, s-a remarcat prin profesionalism, curaj și vijilență, dejucând mai multe ilegalități la frontieră, se menționează într-o postare de pe pagina de facebook a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei.
Chiar recent, pe 26 iunie, a depistat un tânăr ascuns într-un autocar de pe ruta Chișinău-Sibiu, fără acte, ghemuit și camuflat sub bancheta din spate. Acesta avea în plan să ajungă la București, fără să treacă tradiționalul control de frontieră.
În timpul verificării documentelor de călătorie a pasagerilor, Cătălina a observat că ceva nu este în regulă cu un scaun din autocar. S-a apropiat și a văzut un bărbat scund, ce stătea ghemuit sub banchetă.
Pasagerul buclucaș a încercat să inducă în eroare polițiștii de frontieră, declarând că este cetățean al României și că vrea să ajungă acasă, la București. Nu a reușit să treacă de vigilența acestora.
S-a stabilit că tânărul, în vârstă de 21 de ani, este originar din satul Pîrjota, raionul Rîșcani și că ar fi participat în mai multe ilegalități minore pe teritoriul Republicii Moldova.
Tânărul este cercetat în stare de libertate. Deoarece prezenta tulburări în comportament, urmează să aibă o ședință cu psihologul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *