Eurodeputat despre situația din Republica Moldova: Uniunea Europeană judecă după rezultate, nu mai judecă după vorbe

În fotografie: Siegfried Mureșan
  • Tot ce contează sunt faptele și tocmai de aceea Guvernul trecut al Republicii Moldova a pierdut în totalitate încrederea UE
  • UE nu mai acordă cecuri în alb
  • Republica Moldova are, în momentul de față, în Maia Sandu, prim-ministrul cel mai reformator

În fotografie: Siegfried Mureșan

„UE nu mai acordă cecuri în alb. Chiar referitor la asistența financiară am spus că avem bani, vrem să vină cât mai repede la Chișinău, dar trebuie respectate anumite condiții, fiindcă asta cer și cetățenii Republicii Moldova. UE judecă după rezultate, nu mai judecă după vorbe, nu mai judecă după declarații politice sau după declarații de intenție. Tot ce contează sunt faptele și tocmai de aceea Guvernul trecut al Republicii Moldova a pierdut în totalitate încrederea UE, deoarece în timp ce se declara un partid pro-european, luau decizii în contra parcursului european al țării, în contra angajamentelor pe care și le-au asumat, luau decizii în contra recomandărilor instituțiilor credibile europene”. Declarația aparține parlamentarului european Siegfried Mureșan, făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.
Dânsul a mai spus că, pentru obținerea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro condiționalitățile sunt: alegeri libere, democratice/sistem pluripartinic, punerea legislației electorale în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția, combaterea spălării banilor, investigarea furtului miliardului, publicarea raportului Kroll privind frauda bnacară.
În aceeași ordine de idei, euparlamentarul a notat: ”Republica Moldova are, în momentul de față, în Maia Sandu, prim-ministrul cel mai reformator și cu cea mai puternică tragere spre politica europeană pe care l-a avut în ultimii 28 de ani. Este o șansă mare, să vedem cum se va descurca Guvernul”.
Potrivit lui, faptul că anterior au existat greșeli, dezamăgiri, decizii greșite nu trebuie să constituie un indiciu că și actualul Guvern va greși, transmite IPN.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *