Copiii de la Sadova Călărașilor își vor petrece vacanța nu doar în fața calculatorului sau a televizorului. Iată de ce

Copiii de la Sadova Călărașilor își vor petrece vacanța nu doar în fața calculatorului sau a televizorului, ci și în aer liber, pe noul mini-teren de fotbal amenajat aici recent.
E un teren cu înveliș artificial și a fost instalat în cadrul programului “Toţi împreună”, inițiat de Federaţia Moldovenească de Fotbal. Totodată, echipa de fotbal din Sadova a primit în dar un set de echipament.
Potrivit primarului Vladimir Susarenco, costul total al mini-terenului, cu o suprafață de aproximativ 720 metri pătrați, este de circa 400 mii lei, dintre care 280 mii lei – din bugetul local,  restul fiind contribuția Federației Moldovenești de Fotbal.
”Este primul mini-teren de acest gen în localitatea noastră. Chiar era nevoie, mai ales că este situat chiar lângă instituțiile de învățământ și elevii pot să facă ora de sport, pe perioada caldă a anului de învățământ, aici”, a subliniat dânsul.
Urmează noi îmbunătățiri, inclusiv iluminarea nocturnă, a punctat primarul.
La inaugurare, a fost prezent Boris Boguş, doctor în psihologia sportului, șeful Catedrei educaţie fizică şi sport de la Universitatea de Stat din Moldova, care este originar din Sadova.
De notat că până în prezent, în Republica Moldova  au fost date în exploatare peste 400 de mini-terenuri de fotbal cu suprafaţă artificial, inclusive cel de la Sadova. Asta,  datorită Programului ”Toți împreună”, realizat de Federaţia Moldovenească de Fotbal începând cu anul 2005.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *