Calificativul ”bine” pentru Judecătoria Ungheni

Activitatea celei mai moderne instanțe din Republica Moldova, Judecătoria din Ungheni, a fost apreciată recent, de către inspecția judiciară, cu calificativul “bine”.
Activitatea organizatorică a acesteia privind înfăptuirea justiției a fost supusă unui control de către Inspecția judiciară în perioada 22-24 mai.
Actul de control a fost audiat în ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii din  25 iunie, activitatea organizatorică a instanței fiind apreciată cu calificativul “bine”.
Hotărârea Consiliului cu detaliile constatărilor Inspecției Judiciare nu a fost deocamdată publicată.
Controlul activității organizatorice a instanțelor judecătoreşti în procesul înfăptuirii justiției constă în: verificarea repartizării aleatorii a dosarelor, stabilirii termenelor pronunțării, redactării şi comunicării hotărârilor, înaintării dosarelor la instanțele competente, punerii în executare a hotărârilor penale, eliberării titlurilor executorii.
Judecătoria Ungheni este una dintre cele mai moderne instanțe din țară, fiind numită și ”Palatul Justiției” din Ungheni. Edificiul, cu toate cele necesare, este primul construit în contextul optimizării hărții judecătorești a Republicii Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *