Bănci noi și tablete pentru elevii din clasa întâi

Fiecare elev care vine în clasa întâi va avea o bancă nouă, o tabletă și căi de acces amenajate spre școală.

„Statul îi dăruiește primul manual, iar autoritățile locale trebuie să-i asigure un spațiu bine amenajat”, a menționat Valentin Crudu, șeful Direcției învățământ general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, citat de IPN.
Tot pentru clasa întâi vor fi cumpărate tablete care vor fi folosite pentru modulul „Educație digitală”, introdus anul trecut. Tabletele procurate anterior vor fi folosite în clasa a doua.
În ceea ce privește reparațiile din instituțiile de învățământ, acestea, potrivit oficialului, se vor axa pe căile de acces și pe „aducerea” blocurilor sanitare din curte în școli. Astăzi, 10% din grădinițe și 30% din școli au toaletele în curte.
O altă prioritate este dotarea sălilor cu bănci noi pentru elevii din clasa întâi.
La momentul de față, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării colectează informații și stabilește obiective. Conform estimărilor, investițiile în reparații vor fi de circa 450 de milioane de lei, bani alocați din bugetele locale.
Ministerul a recomandat ca investițiile să fie direcționate în mod prioritar spre infrastructură. Mai exact, să fie reparate căile de acces spre școală, ținându-se cont de cerințele elevilor cu mobilitate redusă.
Anual, în Republica Moldova sunt formate între 1650 și 1700 de clase I. Numărul exact al acestora pentru anul școlar 2019-2020 va fi cunoscut după 1 septembrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *