Raionul Călărași și-a înscris în palmares o nouă înfrățire. Cu cine

Au bătut palma, iar în scurt timp urmează să semneze Înțelegerea de Cooperare ”în scopul realizării măsurilor privind promovarea și dezvoltarea relațiilor de cooperare între acestea două”.
Este vorba de raionul Călărași și comuna Miroslava din județul Iași.
”Părțile au decis asupra a șase axe prioritare de cooperare: administrația locală, dezvoltarea cadrului economic și a mediului de afaceri, modernizarea infrastructurii rutiere și de mediu, dezvoltarea durabilă a agriculturii, valorificarea potențialului turistic, dezvoltarea serviciilor în domeniile: învățământ, asistență socială, cultură, sănătate”, se arată în actul respectiv.
Autoritățile din Miroslava au primit deja avizele de la ministerele de resort, au aprobat și decizia de a se semna ”Înțelegerea de Cooperare între comuna Miroslava, județul Iași din România și raionul Călărași din Republica Moldova”.
Și la Călărași, a fost aprobată o decizie similară.
”A fost o decizie de comun acord. Urmează să ne întâlnim să semnăm acordul”, a declarat Sergiu Artene, președintele raionul Călărași. Deocamdată, nu a fost stabilită data exactă. ”Când vom avea un eveniment de amploare, atunci cred că vom include și această parte”, a precizat Sergiu Artene.
Raionul Călărași mai are semnate acorduri de colaborare și înfrățire cu județele Prahova, Gorj și Călărași din România, precum și cu orașele Buhl din Germania și Bielsk Podlaski din Polonia.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *