O lună plină de spectacole pentru directoarea Palatului de Cultură din Ungheni. Unde a fost invitată

Silvia Zagoreanu

”A început luna spectacolelor. Vă așteptăm cu drag!”, a postat pe pagina sa de facebook Silvia Zagoreanu, directoarea Palatului de Cultură din Ungheni.
Nu, nu e vorba despre spectacole, ogranizate de sau în instituția respectivă. Este vorba de spectacolelele, la care va participa Silvia Zagoreanu, care este și o îndrăgită interpretă de muzică populară din Republica Moldova, maestră în arte.
În luna mai, dânsa va participa la cinci spectacole importante.
Startul va fi dat pe 5 mai, într-o zi de duminică, la Târgu Frumos, România, în cadrul unui festival tradițional, organizat aici de primăria localității.
Pe 7 mai, va fi deja la Iași, unde va participa, alături alți interpreți la muzică populară din România și Republica Moldova, la ”O seară românească” – un eveniment caritabil, organizat de Asociația Studenților Creștini ortodocși din România, filiala Iași, cu scopul de a ridica o casă unei familii nevoiașe din județ.
Duminică, 12 mai, Silvia Zagoreanu va participa la Festivalul folcloric ”Flori de mai” din Iaslovăț, județul Suceava.
Va urma, în seara zilei de 14 mai, Festivalul concurs televizat al tinerilor interpreți de muzică populară ”Prezintă orchestra Folclor”, ajuns la ediție aniversară – a cincea. Silvia Zagoreanu este unica solistă invitată în recital, alături de instrumentistul Sorin Zberea (clarinet).
Punctul final al lunii mai va fi pe 30 mai. Directoarea Palatului de Cultură din Ungheni va participa într-un amplu spectacol la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, prilejuit de aniversarea de 100 de ani de la nașterea lui Gleb Ceaicovschi-Mereșanu, muzicolog, folclorist, pedagog şi regizor moldovean.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Silvia Zagoreanu e o cantareata deosebita. Cu un stil aparte de interpretare. E compozitoare de melodii populare. Administreaza Palatul culturii din Ungheni si e redactor la Redactia muzica Radio din capitala. Cate poate un Om, daca are dragoste, dorinta si vointa. Iar Silvia le face pe toate f.bine.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *