O ”creatură misterioasă” a semănat panică printre locuitorii satului Temeleuți

Satul Temeleuți din raionul Călărași a intrat în atenția opiniei publice după apariția în presă a informației precum că ”o creatură misterioasă” ar fi atacat câteva animale din localitate.
Vestea a semănat panică printre săteni.
Unii susțin că s-ar fi întâlnit chiar cu răpitorul, iar alții presupun că ar fi vorba de lupi, șacali sau chiar vampiri și Chubracabra.
La început de mai, în noaptea de 5 spre 6, o capră lăsată priponită lângă o stână a fost găsită strangulată. În noaptea următoare, ale două capre și patru ieduți au fost găsiți fără suflare.
Caprele au fost doar strangulate, lăsate fără sânge, fără limbă și ochi.
Potrivit lui Constantin Stratan, șeful Secției sănătate animală de la Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor Călărași, răpitorul ar fi preferat doar carnea fragedă. ”Caprele și un ieduț au rămas întregi, iar trei ieduți au fost mâncați. Dar e posibil ca aceștia să fi fost devorați de câini maidanezi”, a explicat dânsul.
Deocamdată, nu a fost stabilit ce fel de creatură s-a năpustit asupra caprelor de la Temeleuți. Ipoteza lupilor și șacalilor a fost exclusă din start, deoarece, potrivit specialiștilor, modul de atac nu este specific acestora.
”Despre Chubracabra (din limba spaniolă chupar = a suge și cabra = capră) nici nu putem vorbi, deoarece nu au fost văzuți până acum în țara noastră, fiind specifici Federației Ruse, Belorusiei etc. Nu aveau cum să ajungă aici. La moment, putem constata doar că e un animal sălbatic răpitor”, a menționat Constantin Stratan.
”Am fost surprinsă să văd sâmbătă, 18 mai, vreo cinci mașini cu tineri veniți din Chișinău să exploreze împrejurimile Temeleuților în căutarea indiciilor legate de animalul prădător. Nu au găsit nimic, însă au rămas încântați de pitorescul locurilor noastre”, a făcut o remarcă și primara Zinaida Țurcanu, subliniind, totodată, că nu crede în istorisirile unor săteni că s-ar fi întâlnit cu răpitorul.
Pe marginea acestui caz a fost convocată și o ședință a Comisiei Situații Excepționale, în cadrul căreia s-a decis crearea unor grupuri de monitorizare și supraveghere a câmpurilor. Aceștia au stat de veghe două nopți prin sat, însă nu au găsit niciun indiciu, iar alte animale atacate nu au fost înregistrate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *