Niciodată nu e prea târziu. Un primar de 68 de ani a fost în Turcia, după noi cunoștințe și experiențe

Nicolae Melnic

Nicolae Melnic

Chiar dacă are 69 de ani, primarul de Călărași, Nicolae Melnic, a luat cunoștință, recent, de noile tehnologii utilizate de funcționarii turci pentru a dezvolta serviciile publice prestate cetățenilor.
Dânsul, împreună cu expertul CALM (Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova), Alexandru Palii, a efectuat, în perioada 21-27 aprilie, o vizită de studiu în Istanbul, Turcia.
Grație suportului Uniunii Municipalităților din Lumea Turcă, cei doi au avut ocazia să viziteze mai multe întreprinderi de stat și municipale din Istanbul, fiindu-le prezentate și cele mai noi soluții și proiecte în domeniul transportului public și traficului rutier.
Totodată, ei au făcut schimb de opinii și bune practici cu reprezentați ai administrației publice locale din mai multe țări europene, care au participat în cadrul acestui program.
Fiind întrebat, dacă e posibil de implementat în Republica Moldova noile tehnologii văzute în Turcia, Nicolae Melnic a răspuns pentru CALM: ”Sigur că există asemenea posibilități. Important a fost să vedem în realitate cum arată proiectele implementate, am fost și la câteva întreprinderi unde se execută asemenea lucrări”.
În context, dânsul s-a referit și la un serviciu public așteptat de ani buni de călărășeni – iluminatul public. La acest compartiment lucrurile au început să se miște.
”Noi am semnat un contract privind finanțarea iluminatului stradal cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Acum lucrăm la elaborarea caietului de sarcini pentru a organiza licitația privind realizarea lucrărilor. Obiectivul este de a ilumina 21 de kilometri, ceea ce înseamnă că, după implementare, orașul va fi iluminat în proporție de 75%”, a explicat primarul.
Nicolae Melnic este la al patrulea mandat și afirmă că a reușit să aducă investiții pentru a construi stația de epurare și sistemul de canalizare al orașului, să ilumineze străzile, să creeze condiții pentru ca oamenii să dorească să rămână acasă, iar cei plecați să revină.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Ku lumina si prin glod,ku apa toxica de robinet etc..etc un oras abbandonat s mizerabil..strazi trotuare dezmembrate si murdare,un oras farà un stapin …
    Trebuie de dus in Turcia a lua drept exemplu….. 😂
    .toromashi incompetenti!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *