Cine sunt inamicii presei din perioada mai 2018 – mai 2019

Un panou al „inamicilor presei” a fost afișat în fața Parlamentului în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Presei Independente pe 3 mai, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei.

Pe panou se regăsesc politicieni care au agresat fizic sau verbal jurnaliști, au îngrădit accesul la informație sau au dat dovadă de intoleranță, transmite IPN.
Partidul Politic Șor, deputații din partea acestui partid, Ilan Șor și Marina Tauber, precum și deputatul PSRM Oleg Savva au ajuns pe panou, pentru că au agresat fizic și verbal jurnaliștii. Partidul Politic Șor, alături de Partidul Democrat, și deputatul din partea acestui partid, Vladimir Andronache, au îngrădit accesul la informații. Au dat dovadă de intoleranță față de jurnaliști fostul președinte al Parlamentului, democratul Andrian Candu, și deputații ACUM Maria Ciobanu și Andrei Năstase.
Nadine Gogu, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent, a declarat că pe parcursul anului trecut au fost mai multe cazuri în care jurnaliștii au fost agresați și fizic, și verbal, le-a fost îngrădit accesul la informații de interes public, nu au putut să participe la diferite evenimente de interes public.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *