Aveți cetățenie română? Sunteți invitat la vot duminica ce vine

La 26 mai, în România vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, iar concomitent cu acestea se va desfășura și referendumul național cu privire la probleme de interes național.
Ambele scrutine se vor desfășura în cadrul acelorași secții de votare, în același interval orar: 7.00-21.00.
Și la Călărași, și la Ungheni, vor fi deschise secții de votare.
Iată lista tuturor secțiilor de votare din republica Moldova

Alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele. Dacă, inițial, au votat doar pentru un singur tip de scrutin, până la ora închiderii secției de votare pot veni încă o dată, și pentru al doilea scrutin.
La referendumul național alegătorii vor primi, în mod obligatoriu, două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.
Modelele buletinelor de vot la referendumul național din 26 mai 2019 pot fi consultate la următorul link: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/buletin_vot.pdf
Ministerul Afacerilor Externe al României și Ambasada României în Republica Moldova  au pus la dispoziția cetățenilor români „Ghidului alegătorului român în străinătate”, precum și un material cu întrebări frecvente referitoare la votul din 26 mai 2019, disponibil la http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/anexa_6_-_%C3%8Entreb%C4%83ri_frecvente_referitoare_la_votul_pentru_parlamentul_european_si_referendumul_national.pdf
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *