Un sat cu toate atributele importante: imn, stemă, drapel și monografie

Stema satului Sipoteni

Satul Sipoteni are imn, stemă și drapel, dar ;i o monografie a sa -”Sipoteni din Valea Pojarnei”.
”O localitate fără imn, stemă și drapel e ca un om fără familie”, a declarat pentru EXPRESUL primarul Vasile Rață.
Autorul stemei și drapelului este Silviu Tabac, doctor în istorie specializat în heraldică,  vicepreședinte al Comisiei Naționale de Heraldică a Republicii Moldova.

Stema satului Sipoteni

Autorii imnului sunt sipoteneni. Versurile aparțin Ecaterinei Rău, profesoară de limbă și literatură română la Liceul ”Mihai Eminescu”, și lui Mihai Șpac, profesor la Școala de Arte din Sipoteni. Muzica a fost compusă de Mihai Șpac.
”Nu am lucrat foarte mult la versuri. A venit domnul Mihai Șpac cu niște idei pe care le-am ordonat, apoi au apărut și altele. Am readaptat textul și, în două săptămâni, a fost gata”, a povestit Ecaterina Rău istoria imnului.
Fiind întrebată cât de important i se pare un imn pentru o localitate, dânsa a răspuns: ”Eu cred că țara ar trebui să aibă imn, nu localitățile. Totuși, dacă îl așe și o localitate, nu încurcă”.
Primarul Vasile Rață, însă, susține contrariul: ”Este foarte important ca o localitate să aibă imn,  stemă și drapel. Această realizare a noastră este unul dintre cele mai frumoase proiecte ale satului. Toate simbolurile, luate la un loc, reprezintă fața localității”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *