”Arte Mici” a adus premii mari pentru pictorii călărășeni. Cine-s norocoșii

În centru: Cătălina Nastas

În centru: Cătălina Nastas

Cătălina Nastas, o tânără din Călărași în vârstă de 15 ani, s-a întors acasă de la Salonul de pictură ”Arte Mici” din Motru, județul Gorj, România, cu Ordinul ”Arte mici”, cel mai de valoare premiu al deceniului. Acest Salon de pictură a ajuns la ediția a X-a.
”Cea mai frumoasă experiență a mea de până acum este participarea la Salonul de pictură ”Arte Mici”. Am fost impresionată de oamenii cu suflet mare care au creat și au pus suflet în acest rai al artei”, a mărsturisit Cătălina la întoarcere, după care a adăugat: ”Specific acestei festivități sunt toate emoțiile pozitive, puritatea, gândurile și sentimentele pe care le trăiești alături de cei mai minunați organizatori, alături de cei mai deosebiți maeștrii ai artei și alături de cei care te fac sa nu lași nici măcar pentru un minut pensula din mână”.
Zinaida Sturza, profesoara de pictură a Cătălinei Nastas, ne-a mărturisit că déjà al doilea an consecutive elevii de la Școala de Arte din Călărași participă la acest Salon de pictură.
”Dacă anul trecut am obținut trei premii speciale, în acest an am venit cu un premiu de valoare, al Cătălinei, plus alte trei locuri de I și un loc de II”, a precizat dânsa.
Astfel, câte un premiu I a obținut Nicoleta Antoni (10 ani), Eugenia Ursu (8 ani) și Corina Iosob (10 ani), iar locul II l-a obținut David Badia (9 ani), toți elevi ai Școlii de Arte ””George Enescu” din Călărași.
Și Zinaida Sturza, în calitate de dascăl al acestor mici ariști, a primit două distincții: ”Protector al Artelor Mici” din România și Distincția de noblețe în semn de ”Ofrandă de suflet pentru Credință și Curajul de a proteja prin artă Unitatea Românească”.
De menționat că Salonul de pictură ”Arte Mici” este organizat de artistul român Florin Preda-Dochinoiu. Ediția din acest an a fost dedicată românilor de pretutindeni, fiind înregistrați 567 de partipanți din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Spania, Marea Britanie, Austria, Germania și Serbia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *