Vestitori de peste Prut au adus primăvara la Călărași

Doina Gorjului pe scena Casei de cultură din Călărași

Doina Gorjului pe scena Casei de cultură din Călărași

Un concert de zile mari a dat tonul primăverii, pe 1 martie, la Casa raională de Cultură „Ion Ungureanu” din Călărași.
Sute de spectatori au venit să admire prestația unor oaspeți de seamă – membrii ansamblului artistic profesionist ”Doina Gorjului” din România.
Întâmpinați cu pâine și sare, cu mărțișoare, multe flori și îmbrățișări, frații de peste Prut au strălucit la propriu și au ridicat în repetate rânduri publicul în picioare.
Artiștii au oferit celor prezenți emoții unice prin interpretarea unor melodii autentice, prin dansuri de excepție, poezii cutremurătoare și un port popular încântător.
Atât dansatorii, cât și instrumentiștii, dar și soliștii ”Doinei Gorjului” au purtat cu sfințenie o varietate impresionantă de costume naționale oltenești, în semn de înalt respect pentru inegalabilul Dincă Schileru, creatorul acestor costume, care în 2019 ar fi împlinit 100 de ani.
Chiar și președintele raionului Călărași, Sergiu Artene, a purtat cu această ocazie straie oltenești.
La finalul spectacolului, Gheorghe Porumbel, managerul general al ansambului ”Doina Gorjului”, impresionat de căldura cu care au fost primiți, a făcut o invitație orchestrei ”Ciobănaș” și ansamblului de dans ”Codrenii” din Călărași la un festival de folclor care se desfășoară tradițional în județul Gorj.
”Am venit de acasă tot acasă”, a afirmat ulterior Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului județean Gorj.
Ideea de a-i invita pe gorjeni la deschiderea celei de-a 53-a ediție a Festivalului Mărțișor i-a venit președintelui raionului Călărași în luna decembrie a anului trecut, când se afla într-o vizită la Gorj.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *