Plante de grădină, periculoase pentru om și animalele de companie

Deși sunt apreciate pentru frumusețea lor, unele plante din grădină prezintă un adevărat pericol pentru sănătatea celor din jur, cât și pentru animalele de companie.
În acest sens, vă prezentăm o serie de plante care, potrivit specialiștilor, sunt toxice și cu care ar fi bine să fiți atenți.

Narcisele
Narcisele, frumoasele flori de primăvară, cu un miros plăcut, sunt foarte toxice.
Bulbul acestora este nociv, putând cauza vomă, diaree sau alte probleme la nivelul stomacului.
Petalele și tulpina, în urma ingerării, pot provoca hipertensiune, ritm cardiac neregulat sau tremur, iar în cazul unui consum mai mare, consecințele pot fi chiar fatale.

Zambilele
Odată cu venirea primăverii, apar și zambilele în multe grădini. Sunt flori preferate, cu siguranță, de mulți oameni.
Dar foarte puțini știu că zambilele, pe cât sunt de frumoase, atât pot fi de toxice și nocive pentru organism.
În cazul în care vreți să vedeți ce gust au zambilele, ar trebui să știți că acestea dau senzații severe de greață și amețeală.
Crinii
În general, cu cât o plantă este mai frumoasă sau are un miros mai puternic, există șanse mai mari ca aceasta să fie toxică. Nu este o excepție nici crinul, care prezintă pericol, dacă este lăsat în casă.
Mirosul lui putenric poate duce la intoxicații grave. În cazul în care pisica ta ingerează accidental o floare de crin, consecințele pot fi grave și constau în insuficiență renală și chiar  moarte.

Crizantemele
Mulți le preferă în grădină, pentru că aduc savoare și frumuzețe în zilele de toamnă. Se știe faptul că crizantemele se pun în grădină și pentru alungarea șoriceilor, dar sunt toxice și pentru om.
Atunci când le atingeți, e posibil să începeți să aveți mâncărimi sau să strănutați, efecte ale unei alergii sau inflamații ale pielii. Se zice că în trecut grădinarii plantau crizanteme pentru a ține iepurii departe de recolte.
Hortensia
Această plantă este apreciată și îndrăgită pentru florile sale frumoase. Aceste pot fi albastre, roșii, roz sau mov.
Îngerarea frunzelor și a mugurilor hortensiei poate provoca vărsături, dureri abdominale și, în cazuri mai grave, persoana afectată poate intra într-o stare de letargie.
Un lucru demn de luat în seamă: persoanele sensibile pot dezvolta dermatita de contact în momentul îngrijirii hortensiei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *