A făcut furori la concursul zonal ”Polobocul de aur”. Câte premii au obținut vinurile sale

Ungheneanul Tudor Șeptelici, deținătorul unui ”Poloboc de aur” la Consursul național de vinuri de casă din anul 2018,  nu se dezminte.
Vinurile domniei sale au fost printre cele mai bune și în anul curent, la etapa zonală a consursului respectiv.
Astfel,  comisia de degustare, întrunită pe 22 martie, pentru a face totalurile concursului zonal, a oferit Premiul mare vinului (roșu) ”Game”, produs de Tudor Șeptelici. Dânsul a mai obținut un premiu la aceeași categorie – Vin tânăr (roșu) din soiuri europene. Vinul său, ”Merlot”, s-a clasat pe locul III.
Tudor Șeptelici s-a remarcat și la categoria ”Vin tânăr (alb) din soiuri europene”. Vinul său, ”Chardonnay”, s-a clasat pe locul III.
Aproape de un premiu a fost și vinul roze produs de Tudor Șeptelici, doar că juriul a decis să nu ofere premii la această categorie, dat fiind numărul mic de mostre (doar patru). Din acestea, numai vinul ungheneanului a atras atenția specialiștilor, aceștia menționând că este cel mai aproape de carcateristicile unui vin roze.
La etapa Națională a concursului va fi trimis vinul ”Game”, pentru care Tudor Șeptelici a primit anul trecut unul dintre cele opt ”Poloboace de aur”, oferite celor mai buni producători de vinuri de casă din Republica Moldova de către organizatori – Camera de Comerț și Industrie.
”Ca să faci un pahar de vin bun, trebuie s-o iei de la rădăcina tufei de viță de vie. Să știi cum s-o tratezi, când… Apoi vine procesul de zdrobire a strugurilor, datul la teasc și tot așa mai departe. Ca să ai un vin bun, trebuie să ai grijă de el anul în jur”, declara Tudor Șeptelici în 2018, pentru EXPRESUL.
Vedeți rezultatele concursului zonal la toate categoriile AICI


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *