Pe cine alegem? Circumscripția nr. 16 Ungheni. Cine este candidatul Partidului Socialiștilor?

Ghenadi Mitriuc

Ghenadi Mitriuc

Data nașterii: 5 august 1968.
Locul nașterii: s. Agronomovca, r. Ungheni
Funcția: Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, el fiind ales din partea Partidului Socialiștilor în anul 2014.
Activitatea profesională și-a început-o în 1991 în Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a Organelor Afacerilor Interne, unde a fost până în 1992.
În următorii patru ani, Ghenadi Mitriuc a fost paznic la școala din satul său natal, Agronomovca.
Ulterior, începând cu anul 1996 și până în 2001, a activat în calitate de inspector la Biroul Vamal Sculeni.
În anul 2002, Ghenadi Mitriuc fondează întreprinderea Rincor-Prim SRL, cu afaceri în domeniul automobilelor, pe care o administrează oficial până în 2007.
În perioada 2003-2007, este consilier orășensc independent, iar în anul 2007 este ales viceprimar al orașului Ungheni, funcție pe care o deține până în 2011.
La următoarele alegeri locale, din 2011, este ales din nou consilier orășenesc. Tot atunci, revine la conducerea Rincor-Prim SRL, pe care o administrează până în 2014, când ajunge în Parlament.
Ghenadi Mitriuc alături de tovarășii de partid

Activitatea de partid
Ghenadi Mitriuc începe activitatea politică în anul 2007, când este ales viceprimar al orașului Ungheni. Atunci, aderă la Alianța ”Moldova Noastră”, membru al căreia era și primarul Alexandru Ambros.
Peste patru ani, se regăsește, o perioadă scurtă, și în Partidul Liberal Democrat, apoi, în anul 2012 aderă la Partidul Socialiștilor, după ce Igor Dodon devine președinte al formațiunii.
Doi ani mai târziu, Ghenadi Mitriuc este inclus în lista electorală a PSRM, pe poziția 18, și accede în Parlament.
Fiind deputat, candidează la alegerile locale din 2015 pentru postul de primar al orașului Ungheni din partea PSRM. Trece în turul doi, dar nu reușește să câștige mandatul.
Averea
Conform declarației de avere și interese personale, Ghenadi Mitriuc și familia sa dețin o casă de locuit de 133,2 m.p. (anul dobândirii – 2013), un apartament de 48.3 m.p. (anul dobândirii – 2006), un garaj, 8 terenuri și 6 autoturisme.
Ghenadi Mitriuc deține 100% din companiile Rincor-Prim SRL, Total-Info SRL și ÎI “Ghenadi Mitriuc” din  Ungheni.
Totodată, declară trei credite bancare, scadente în 2019 și 2023, precum și două credite de la persoane juridice, fără rată a dobânzii. Valoarea totală a creditelor lui Ghenadi Mitriuc este de peste 6 milioane de lei.
Cu toate acestea, în campania electorală pentru prezidențialele din 2016, el a donat pentru Igor Dodon 33.550 de lei.
Apariții în presă
Ghenadi Mitriuc, candidat la Primăria ungheni, implicat într-o altercație la Chișinău https://www.expresul.md/2015/05/15/video-ghenadie-mitriuc-candidat-la-primaria-ungheni-implicat-intr-o-altercatie-in-chisinau/
Pro-ruși, dar cu cetățenie română. Deputații socialiști nu s-au dezis de cetățenia română, așa cum promisese Igor Dodon http://www.moldovacurata.md/interese-avere-la-vedere/interese-la-vedere/pro-rusi-dar-cu-cetatenie-romana-deputatii-socialisti-nu-s-au-dezis-de-cetatenia-romana-asa-cum-promisese-igor-dodon-inainte-de-alegeri?598aab7c4a711
Pro-rusul Ghenadi Mitriuc este cetățean roman https://www.expresul.md/2017/08/09/pro-rusul-ghenadi-mitriuc-este-cetatean-roman/
Câțiva deputați PSRM au înnoptat lângă tancul sovietic de la Cornești https://www.expresul.md/2016/11/30/foto-cativa-deputati-psrm-au-innoptat-langa-tancul-sovietic-de-la-cornesti/
Ghenadi Mitriuc, candidatul PSRM din circumscripția nr. 16 Ungheni: latifundiarul socialist cu vile de vacanță pe malul Mării Negre http://anticoruptie.md/ro/electorala-2016/ghenadi-mitriuc-candidatul-psrm-din-circumscriptia-nr-16-ungheni-latifundiar-socialist-cu-vile-de-vacanta-pe-malul-marii-negre


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *