Pe cine alegem? Circumscripția nr. 15 Călărași. Cine este candidatul Partidului Democrat?

Nicolae Ciubuc

Nicolae Ciubuc

Data nașterii: 13 decembrie 1980.
Locul nașterii: s. Sadova, r. Călărași
Funcția: Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
A absolvit Facultatea de drept  a Universității de Stat din Moldova, apoi Academia de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova, Facultatea Economie şi Management Public.
În 2004, este angajat în calitate de consultant la Direcția Juridică şi Armonizare a Legislaţiei din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, iar după trei ani e numit șef-adjunct al aceleiași direcții.
Tot atunci, ajunge președinte al Consiliului de administrație ÎS „Moldagrotehˮ. În 2016, este director interimar al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).
Din 2010 până în 2016 este director adjunct AIPA, după care – director interimar.
În septembrie 2018, este propus, de către PDM, ministru al Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului. Președintele Igor Dodon, care îi este și consătean, a refuzat să semneze decretul de numire a lui Nicolae Ciubuc în funcția de ministru, explicând că ”nu corespunde criteriilor de integritate”. Decretul de numire în funcție a fost semnat de Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Activitatea de partid
Nicolae Ciubuc a fost membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova. La alegerile locale din 2015, a devenit consilier raional Nisporeni din partea PLDM. La alegerile din februarie 2019, candidează deja pe lista PDM.
Avere
Conform declarației de avere și interese personale, depusă la CEC, în perioada 1 ianuarie 2017 – 27 decembrie 2018, venitul lui Nicolae Ciubuc din salariu a fost, per total, de 737060,82 lei.
La acesta se adaugă 28174 lei dividende de la SA ”Franzeluța” și 4500 lei – de la Centrul Informațional Agricol. A ridicat și o indemnizație de 7000 de lei de la Consiliul Raional Nisporeni, unde a fost consilier raional.
Ministrul declară că nu are nimic în proprietate, ci doar în posesie: un teren intravilan de 0,0607 ha, o casă de locuit de 108,3 m p. , un garaj de 23,8 m. p, plus o construcție de 22,7 mp. Tot în posesie declară un autoturism de marca BMW, care ar costa 5000 de euro.
Dânsul are de rambursat, potrivit declarației de avere, două datorii către persoane fizice: până în anul 2019 – 150000 de lei, iar până în 2020 – 2000 de euro.
Apariții în presă
Profil candidat: Nicolae Ciubuc
http://www.moldovacurata.md//news/view/profil-candidat-nicolae-ciubuc
Dezbateri electorale. Față în față: candidatul PDM cu reprezentantul PSRM
https://www.expresul.md/2019/02/11/video-dezbateri-electorale-fata-in-fata-candidatul-pdm-cu-reprezentantul-psrm/
Dezbateri electorale. Circumscripția nr. 15, Călărași. Față în față: Nicolae Ciubuc și Igor Munteanu
https://www.expresul.md/2019/02/18/video-dezbateri-electorale-circumscriptia-nr-15-calarasi-fata-in-fata-nicolae-ciubuc-si-igor-munteanu/


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *