Mesaj din Arad: ,,Singura cale corectă pentru românii de peste Prut este calea europeană!”

Iustin Cionca

Iustin Cionca

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca,  a transmis un mesaj  locuitorilor raioanelor Ungheni și Ialoveni, cu care este înfrățit județul Arad, prin care îi îndeamnă să participe la votul din 24 februarie.
Dânsul a dat de înțeles că unica opțiune corectă ar fi trimiterea în Parlament a unor oameni și formațiuni politice proeuropene.
,,Uniunea Europeană este singura cale de urmat pentru Republica Moldova! Aceste alegeri pot marca o ruptură definitivă cu trecutul si un angajament ferm al cetățenilor moldoveni, al românilor de peste Prut față de principiile europene, față de un viitor într-un stat modern, democratic, dezvoltat”, se arată în mesajul oficialului arădean.
Iustin Cionca a adus următorul argument: ”Într-un răstimp de 10 ani de la aderarea României la UE, județul Arad a absorbit un miliard de euro în mediul public și privat și a folosit aceste fonduri pentru creșterea calității vieții arădenilor. Aradul este astăzi principala destinație a românilor care își caută un loc de muncă nu în străinătate, ci în țara lor! Cu un șomaj de 1,3% în județ, cu proiecte majore de canalizare și extindere a rețelei de apă, modernizarea sistemului de sănătate publică, modernizarea drumurilor județene, un program de regenerare urbană unic în România, Aradul s-a dezvoltat pe fonduri europene și este astăzi un exemplu în România a ceea ce înseamnă valorificarea corectă a aderării la UE”.
Președintele Consiliului Județean Arad a mai spus că-și dorește ca cetățenii moldoveni să se inspire din acest exemplu, să înțeleagă că este important să participe la vot.
”Consiliul Județean Arad s-a oferit să asigure pregătirea funcționarilor din Ungheni și Ialoveni  care se vor specializa în scrierea de proiecte pentru finanțarea europeană, să contribuim astfel, în felul nostru, la dezvoltarea celor două raioane”, a mai spus Iustin Cionca.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

10 Comments

  • Elita politica de la Bucuresti impreuna cu Rusia lupta impotriva Unionismul de la Chisinau.
    Tragedia moldovenilor din Republica Moldova,prin mostenire si voia bunului Dumnezeu,cetatenii ai Romaniei, este inzecita de lasitatea si tradarea Miscarii unioniste de la Chisinau de catre Elita politica de la Bucuresti.
    1) Acordarea cetateniei romane moldovenilor a urmarit in primul rind un scop electoral.Nu s-a mers activ mai departe in acordarea unor drepturi cetatenesti in Romania moldovenilor cu cetatenie romana,cum ar fi dreptul la profesare unor specialitati si altele de acest fel.
    2) In acordurile si colaborarile cu formatriunile politice de la Chisinau.partidele politice de la Bucuresti ocolesc intentionat Miscarile politice si obstesc a caror scop real este infaptuirea Unirii Republicii Moldova cu Romania.
    3) In actuala campanie electorala partidele de la Bucuresti,fara nicio exceptie, s-au situat de partea formatiunilor politice de la Chisinau antiunioniste si antiromanesti pina-n maduva oaselor. Pentru care Unionismul si Romanismul inseamna cel mult sugerea de bani din Bugetul Romaniei.
    4) Sa recunoastem cu mina la inima,ca si acel ajutor material acordat Republicii Moldova de catre Guvernul Romaniei nu este insotit de component unionist si frateasca.Deseori totul se reduce la ,,acordarea unui ajutor guvernului de la Chisinau,,.Iar Ambasada Romaniei de la Chisinau intentionat se freest de folosirea componentei Unioniste in declaratiile si actiunile sale.
    5) Complicitatea guvernarilor,cit si intregii Elite politice de la Bucuresti cu Rusia in distrugerea Miscarii Unioniste de la Chisinau a readus in declaratii si actiuni a vechei diversiuni rusesti, antinationale, antiromanesti la Chisinau,care reanimeaza teza Serviciilor secrete Rusesti a unui curs ,,pro-Moldova,, fara Romania, fara UE si SUA. Astfel, guvernarea de la Chisinau sustinuta de Rusia si guvernarea si Elita politica de la Bucuresti, dupa 24 februarie v-a transforma teritoriul Republicii Moldova intr-un adevarat Ghetou al moldovenilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *