Un unghenean printre premianții celui mai prestigios festival de epigrame din România

Vasile Lupu

Avocatul Vasile Lupu a obținut o mențiune la Festivalul Internațional de Poezie și Epigrame ”Romeo și Julieta”, ediția a XII-a, de la Mizil, România.
El se numără printre cei 15 care au fost menționați la secțiunea Epigramă. Per total, la concursul epigramelor au participat 131 de persoane.
”Într-o Românie din ce în ce mai aculturală, nimeni n-ar fi bănuit, în urmă cu peste 12 ani, că orașul Mizil, un târg, ce-i drept cu tradiție spirituală, dar relativ neînsemnat pe harta României din punctul de vedere al noilor-vechi culturnici politici, avea să devină capitala epigramei și poeziei din România”, scrie linia1.ro
Festivalul a luat naștere în anul 2007, iar la cele 12 ediții au participat peste 4000 de concurenți români din peste 25 de țări.
Au fost prezente, de-a lungul anilor, numeroase personalități, printre care: Dan C. Mihăilescu, Mircea Ionescu Quintus, Mircea Dinescu, George Stanca, Nicolae Dabija, Efim Tarlapan, Zina Cenușă,  Vasile Tărâțeanu, Mircea Vintilă etc.

Vasile Lupu

Astfel, mențiunea obținută de Vasile Lupu este cu adevărat merituoasă și prestigioasă. ”Mă simt onorat și mândru pentru acest premiu”, a declarat ungheneanul.
Dânsul a recunoscut că a participat și la ediția a XI-a a acestui festival, dar că atunci nu a obținut niciun premiu. A încercat din nou. De data aceasta, epigramele sale au impresionat juriul.
De notat că, pe lângă cele 15 mențiuni, la Secțiunea Epigrame, au fost și trei premii speciale. Unul dintre ele, ”Grigore Tocilescu”, i-a revenit epigramistului Gheorghe Bîlici, fost profesor de limba română la Colegiul de Medicină din Ungheni.
Iată epigramele cu care Vasile Lupu a cucerit juriul de la Mizil:
Legământul unui mancurt
Cu dușmanii voștri-s frate,
Cu-al meu frate sunt dușman,
Tai și spânzur pe la spate,
Căci sunt Iuda lui Ștefan!
Moldova are viitor
Zicea o coadă de topor:
– Moldova  are  viitor!
Eu cred, Moldova a avut
Un viitor, dar… în trecut!
Mirosul banului
Banul,frate, miros n-are,
Cred că e adevărat,
Dar miroase tare, tare
Banul cel prea mult spălat.
Condamnare la Mizil
Pentru hărțuire sexuală
Condamnat a fost Romeo cu exil –
I s-a interzis să mai apară
Lui cu rima goală prin Mizil.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *