Un apicultor din Ungheni are toate șansele să beneficieze de 80 de stupi verticali

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) a lansat procedura de selectare a apicultorilor care vor benefica de câte 80 de stupi verticali, pentru a demonstra eficiența implementării stupilor verticali și a încuraja utilizarea celor mai bune practici pentru tranziția apicultorilor „de la hobby la business”, anunță site-ul agrobiznes.md.
Norocoșii vor beneficia și de instruiri privind gestionarea stupilor respectivi, dar și vor fi obligați să asigure: asamblarea lor; vopsirea stupilor cu vopsea ecologică; popularea stupilor cu familii de albine; gestionarea eficientă a stupilor primiți; găzduirea în stupinele proprii a câte 5 instruiri pe parcursul perioadei de implementare a proiectului; să participe la cel puțin 5 sesiuni de instruire organizate de Asociație în cadrul acestui proiect; să-și înregistreze activitatea sub o formă organizatorico-juridică pentru activitatea de antreprenoriat, dacă nu a făcut-o până acum.
Solicitările pot fi depuse până la 24 februarie. Despre condițiile de aplicare puteți afla pe site-ul agrobiznes.md
Această activitate face parte din proiectul „Activitatea demonstrativă și de instruire pentru implementarea stupilor apicoli verticali”, implementat de ANARM cu susținerea Proiectului USAID „Agricultura Performantă în Moldova” (APM).
Apropo, în procesul de evaluare a aplicațiilor, Asociația va ține cont de criteriul geografic, astfel încât se va acorda prioritate raioanelor unde nu au fost selectați apicultori în cadrul activităților din anul 2018. Printre acestea se numără și raionul Ungheni, de unde ar putea fi selectat un apicultor. Raioanele vecine, Călărași și Nisporeni, lipsesc din această listă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *